Grote Knip - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Nadia Roelofsen - WaarBenJij.nu Grote Knip - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Nadia Roelofsen - WaarBenJij.nu

Grote Knip

Door: Nadia

Blijf op de hoogte en volg Nadia

29 Oktober 2024 | Curaçao, Curaçao

Vandaag was ik weer eens om half 7 wakker.

Ik denk dat het ook komt omdat ik niet heel laat naar bed ga, overdag niet heel veel uitvoer dus dat mijn lichaam dan blijkbaar genoeg slaap heeft.

Vanochtend waren we ook weer vroeg op pad naar ons volgende strand.

We gingen naar de Grote Knip.

Als je aan een Curaçaoenaar vraagt welk strand moet je echt naar toe zal deze wel op het lijstje staan.

De eerste keer reden we verkeerd. Toen kwam ik op een punt die ik herkende van vorig jaar. We waren bijna bij Playa Grandi.

Daisy vroeg nog weet jij waar het is maar vorig jaar heb ik veel minder stranden bezocht en was nog geen een keer op de Grote Knip geweest.

Aangekomen vertelde Daisy dat het helemaal veranderd is. Zij was er in maart en in mei was er een grote overstroming. Super zonde, hierdoor was het wat moeilijker om de zee in te komen vanwege de stenen. Toch wel beetje spijt dat ik niet die waterschoentjes heb gekocht.

Qua snorkelen was het vrij rustig maar bij het gebied waar je kon staan had je wel brutale vissen die aan je knabbelde. Dat vind ik ook maar niets.

Mijn missie om bruin te worden is in volle gang. Daar waar de meiden, die al super bruin zijn, onder de palapa in de schaduw lagen besloot ik de volle zon te pakken.

Meerdere keren het water in gegaan. Naar schelpen gezocht voor Daisy. Drijven op de rug met mijn zwemdopjes in zodat je volledig de wereld kan afsluiten heerlijk.

Interactie met de mooie gele troepialen. Die zowaar de croissant die ik aanreikte uit mijn hand pakte.

Om half 3 gaf ik aan dat ik het wel een beetje gehad had en gingen we weer huiswaarts richting het appartement. En zoals gewoonlijk lopen we dan praktisch meteen door naar het zwembad achter ons.

Daar probeerde ik nog wat te zonnen maar eenmaal plaatsgenomen en liggend op mijn rug brandde die toch aardig.

En ja hoor na al het smeren smeren smeren ben ik dan verbrand. Het is gelukkig nog niet zo ernstig dat ik er niet op kan liggen maar je voelt het wel. Dus ja ligt het aan de smeerkunst van de meiden of was die zon toch echt TE heftig. Claudia zei al op het strand mss handig om je nog een keer in te smeren want volgens mij heb je dat al een tijdje niet gedaan.

Ik heb daarna besloten vrij snel het zwembad uit te gaan en te genieten van de weldaad van mijn zalfjes.

We hadden ook besloten om weer een keer uit eten te gaan.

El Gaucho stond op ons lijstje.

Wederom in de file richting Jan Thiel.

Mooi restaurant op een heuvel zodat je een prachtig uitzicht hebt over het eiland

Wat heb ik heerlijk gegeten. Had gekozen voor de Argetinian Grill.

Lekker veel vlees. De meiden besloten nog een dessert te nemen maar ik zat vol vol vol.

Thuisgekomen ging de tv meteen aan want het was World Series tijd. Rond de negende inning ben ik gaan aftaaien omdat ik niet meteen in slaap val als ik in bed lig. Had toch al het gevoel dat er niet meer veel zou gebeuren.

We zijn steeds meer richting het toernooi aan het gaan. Morgen staat er een training op het programma. Lekker in de brandende zon haha. Kijken hoe we het ervan af gaan brengen.

• 29 Oktober 2024 - 14:26

Philip:

Lekker hoor.

Genieten.

Heerlijk in het zonnetje, hier rehen en fris.

Ben stiekum een beetje jaloers op je.