Openingsceremonie - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Nadia Roelofsen - WaarBenJij.nu Openingsceremonie - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Nadia Roelofsen - WaarBenJij.nu

Openingsceremonie

Door: Nadia

Blijf op de hoogte en volg Nadia

02 November 2024 | Curaçao, Curaçao

Ik kwam moeilijk in slaap. Hier heb ik altijd problemen mee als ik een training of een wedstrijd heb gehad dus ik denk dat ik pas rond 2 uur in slaap viel.

Om 7 uur werd ik weer eens zwetend wakker. Dit keer omdat door het noodweer de stroom was uitgevallen dus de airco werkte niet.

Vanuit het thuisfront kreeg ik bezorgde appjes met de vraag of ik oke was omdat er blijkbaar een aardbeving op Curaçao was geweest. Deze had alleen al plaatsgevonden op het moment dat wij naar de wedstrijd reden.

Uiteindelijk ging de stroom weer werken en besloot ik weer naar bed te gaan maar kon niet meer in slaap komen.

Terug uit bed waren we lekker aan het chillen toen we een berichtje binnenkregen dat we gingen slaan in de slagkooi bij Pinchingolo omdat het gisteren niet zo goed ging.

Ik was helemaal kapot na 2 slagbeurten.

Na de training besloten we meteen te gaan lunchen bij Denny's. Chetlene en Sheeda gingen eerst Jeanny terugbrengen naar huis en voegde zich later bij ons.

Ik weet dat ik vaak genoeg moet wachten maar dit was wel extreem lang wachten. We waren allemaal erg geirriteerd en hongerig.

Ons plan was eigenlijk om goed te lunchen en daarna het zwembad in te springen. Maar omdat het zo lang duurde ging de hele planning niet meer door. Pas om half 4 kwamen we terug en ik kon achterin in de auto amper nog mijn ogen openhouden.

Teruggekomen kroop ik dan ook meteen mijn bedje in en was ik snel voor een korte powernap vertrokken. Toen ik wakker werd wilde ik nog een tweede powernap doen maar blijkbaar was de eerste al genoeg.

Besloten om nog even een duik in het zwembad te nemen. Even wakker worden en de spiertjes ontspannen.

Beide meiden hadden enorm last gehad van het eten van Denny's gelukkig had ik nergens last van.

Binnen no time was het al 6 uur en Jeanny had gevraagd of we haar konden ophalen. Het is duidelijk dat het vrijdagavond is want het is super druk op de weg.

We kwamen ondanks de drukte wel voor 7 uur op het veld voor de opening.

Wat ik wel apart vond was dat niet alle teams aanwezig waren bij de opening.

Ons was gevraagd voor de opening een dansje in te studeren.

Nogmaals nadia en dansen is zo niet oke.

Maar nadia en gek doen dat kan ik als de beste.

Alleen Rising Phoenix, Bonaire Angels en ons team hadden blijkbaar een dansje geoefend.

Rising Phoenix zag er strak uit. Bonaire Angels was lachen en daarna mocht ons team voor lul lopen. Helaas staat mijn eindpose niet op beeld want dat was natuurlijk wel het mooiste van de hele dans hahah. Niet live maar wel toegevoegd als filmpje hier. [e-1f923]

Tja en daarna begint het wachten. De eerste wedstrijd moest eigenlijk om half 8 starten en die ging pas om 8 uur van start.

En wat voor een wedstrijd. Nos Goso tegen Rising Phoenix. Door de wedstrijd van gisteren was ik compleet voor Rising Phoenix. In de laatste inning wist Rising Phoenix de gelijkmaker te scoren en gingen ze de tie break in. 2 inningen later kwam dan toch echt Rising Phoenix als winner uit de bus. Ik was daar persoonlijk erg blij mee.

We zijn allemaal op het veld gebleven omdat we bang waren dat als we terug zouden gaan naar het appartement geen zin meer hadden om terug naar het veld te komen.

Michael zijn pick up truck ligt heerlijk hebben de dames ondervonden. Al vinden de lichamen dat niet. Het is wel beter dan de gammele bankjes die ervoor zorgen dat je rug niet meer leeft als je daar een tijdje op hebt plaatsgenomen.

De wedstrijden duren anderhalf uur maar omdat de eerste wedstrijd van de avond al later begon en ook nog eens in een tie break eindigde was die pas om half elf afgelopen.

Tja als er dan nog een wedstrijd gespeeld moet worden van 1.5 uur gaat het niet gebeuren dat wij onze wedstrijd om 11 uur gaan spelen.

Iedereen was moe en nog eens moe.

Toen we uiteindelijk besloten dat we wilde gaan ingooien begon het ook nog eens te regenen.

Gelukkig was het niet zoals gisteren en konden we vrij snel daarna ons ding doen.

De moeheid was duidelijk te merken want een speler van ons ving de bal tijdens het ingooien op haar hoofd en lag eruit.

Eindelijk maar dan ook echt eindelijk kon de wedstrijd dan beginnen.

Lokale tijd half 1 in de nacht. En sinds de opening die om 7 uur op het programma stond en om half 8 begon zijn we de hele tijd op het veld gebleven.

We begonnen goed aan slag en scoorde meteen 4 punten.

Dit keer stond ik rechtsveld.

Helaas waren The Fighters ook meteen fel aan slag en scoorde er ook meteen 3.

Mijn lopen op de honken was weer eens fenomenaal te noemen ahum.

De shortfielder had de bal wilde me uittikken. Ik ontweek de tik maar was daardoor zo erg uit balans dat ik viel en de laatste meter kruipend naar het honk ging.

Nu dus ook een mooie schaafwond op mijn rechterknie.

Daar waar wij meteen hadden moeten doorpakken stokte het bij ons aan slag.

Daarnaast werd er in het veld ook slecht gecommuniceerd.

Tijdens het slaan van Jensz kwam Jeanny de zus van Sheeda het veld opgelopen met de rug naar de slagvrouw,de foutbal zat goed op de knuppel en Jeanny kreeg hem op haar achterhoofd.

De muziek stond kneiterhard. De umpire had tot 2 keer aan toe gevraagd of die zachter kon maar vrij snel ging die dan ook weer harder.

Het was totaal niet onze avond. Met 8-4 verloren we dan ook onze wedstrijd.

Nu hopen dat we de laatste 3 wedstrijden winnen!!

Om kwart over 2 stapte we dan zwaar vermoeid het veld af.

We hadden alle 3 niet echt de behoefte om nog wat na te hangen dus rond half 3 kwamen we aan in ons appartement. Douchen en alles. Denk dat ik ongeveer rond half 4 in slaap probeerde te vallen.